Fırın Sütlaç


Fırın Sütlaç

 

Malzemeler: 

  •  Pirinç
  •  Su
  •  Süt
  •  Vanilya
  •  Tozşeker
  •  Yumurta sarısı

 

Hazırlanışı:

Pirinç yıkayıp süzülür,  sonra yarım saat ılık suda bekletilir. Yeteri kadar su eklenerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Süt, vanilya ve şekeri eklendikten sonra pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirilir. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatılır. Bir kapta yumurta sarısı çırpılır ve sütlaca ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılıp tencere ocaktan alınır. Sütlaç kaselere paylaştırılıp fırın tepsisine dizilir. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su eklenir. Kızgın fırında sütlaçların üzeri pembeleşinceye kadar fırınlanır.

 

<< tarifler sayfasına dönün 

 

 

ICON Algı Yönetimi ve Bilişim Sistemleri