İçli Köfte

 

İçli Köfte

 

Malzemeler: 

İç İçin:

  •  Kuzu Eti Kıyması
  •  Dana Eti Kıyması
  •  Kuru Soğan
  •  Karabiber
  •  Tuz
  •  Kimyon
  •  Pul Biber
  •  Ceviz İçi
  •  Maydanoz

 

Hamuru İçin:

  •  Çiğ Köftelik Bulgur
  •  Un
  •  Yumurta
  •  Tuz

 

Hazırlanışı:

İçi: Hazırlanan orta yağlı kıyma, soğan ve baharatlar ilave edilerek bir tencerede iyice kavrulur. Kavrulan kıymanın üzerine ince doğranan maydanozlar ilave edilerek karıştırılır. Sonra soğumaya bırakılır.

 

Hamuru: Bulgur ılık suyla ıslanır. Yumuşayan bulgurun içine kıyma, yumurta, biraz un, tuz ilave edilerek yoğrulur ve hamur hazır hale getirilir. Hamur ince bir şekilde açılır , açılan hamurun içine kıyma konur, kıymanın etrafı hamur ila kapatılarak şekil verilir. Hazırlanan köfte isteğe bağlı olarak suda haşlanarak veya yağda kızartılarak servis yapılır.

 

 

<< tarifler sayfasına dönün

 

ICON Algı Yönetimi ve Bilişim Sistemleri