Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

 

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

 

Uludağ’ın yıllardır en çok tercih edilen tatlılarından biri. Nefis ekmek kadayıfı üzerinde Afyon süt kaymağı ile servis ediliyor.

 

Malzemeler: (10 kişilik) 

1 adet ekmek kadayıfı 
5 su bardağı tozşeker 
8 su bardağı su 
2 tatlı kaşığı limon suyu


Hazırlanışı:

Ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye koyun. 4 bardak ılık suyla ıslatın. 3 saat kadar bekletin. Üzerine kağıt havluyla bastırarak suyunu alın. 1 su bardağı toz şekeri, 2 yemek kaşığı suyla bir tavaya alarak,orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak  karamelize edin.

 

Daha sonra 1 su bardağı su ekleyip, kaynatın. Ekmek kadayıfının üzerine dökün. 4 su bardağı tozşekerle,2 tatlı kaşığı limon suyu, 8 su bardağı suyu kaynatarak, şerbeti hazırlayın. Ekmek kadayıfının üzerine, her tarafına eşit gelecek biçimde şerbeti dökün. Ocağın üstünde çok kısık ateşte, üstü kapalı olarak 60 dakika pişirin. Arada bir, yan tarafındaki şerbeti kaşıkla alarak üzerine gezdirin. Kapağını açıp, 20 dakika daha pişirin.

Soğuduktan sonra,  kaymakla servis yapın.  

 

<< tarifler sayfasına dönün

 

ICON Algı Yönetimi ve Bilişim Sistemleri