Künefe


Künefe

 

Hazırlanışı:

Diğer tatlılardan farkı sıcak olması ve siparişe göre anında hazırlanmasıdır. Uludağ'ın özel tereyağıyla yağlanan bu kaplara, kadayıf tel tel hale getirildikten sonra birer porsiyonluk özel bakır kaplara bir sıra dizilir. Ardından tuzsuz özel künefe peyniri konur. Bir sıra daha kadayıf dizilir. Üzerine hafif bastırılarak sıkıştırılır. Hafif yanan ızgarada bir tarafı kızardıktan sonra çevrilir, diğer tarafıda kızartılır. Soğutmadan ılık şerbeti dökülerek servise hazır hale gelir. Herkesin damak zevkine göre fıstık, süt kaymağı, dondurma ilave edilir.

 

 

<< tarifler sayfasına dönün

 

 

ICON Algı Yönetimi ve Bilişim Sistemleri