Mantarlı Pilav


Mantarlı Pilav

 

Malzemeler:

  •  Pirinç
  •  Mantar
  •  Kuzu Ciğer
  •  Yufka
  •  Kuş Üzümü
  •  Dolmalık Fıstık
  •  Kuru Soğan
  •  Kimyon
  •  Pul Biber
  •  Tarçın
  •  Tuz
  •  Dere Otu
  •  Tereyağı ve Sıvı Yağ

 

Hazırlanışı:

İlk önce mantarlar ve soğan doğranır. Bir tencerede mantarlar haşlanır. Diğer tencerede Tereyağı eritilir, üzerine sıvı yağ ve fıstıklar konur,  kısık ateşte biraz kavrulur,  fıstıkların üzerine doğranan soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur.  Bunların üzerine pirinç eklenir,  kavurmaya devam edilir. Üzerine mantarlar eklenerek birkaç kez daha çevirerek kavrulur. Sonra ciğer,  tuz ve baharatlar ilave edilerek pişirilir. Pirincin pişmesine yakın kıyılmış dereotu ilave edilir.

 

Yufka sekize bölünür. Bölünen yufkaların içine orta boy bir kepçe ile hazır pilav konulur ve yufka katlanarak güvece konulur. Güveçte fırında 15 dakika pişirilir.

 

 

<< tarifler sayfasına dönün

 

 

ICON Algı Yönetimi ve Bilişim Sistemleri