Zeytinyağlı Lahana Sarması

 

Zeytinyağlı Lahana Sarması 

 

Malzemeler:

  •  Lahana
  •  Zeytinyağı
  •  Pirinç
  •  Kuru Soğan
  •  Maydanoz
  •  Domates
  •  Dereotu
  •  Limon
  •  Özel Çam Fıstığı
  •  Kuş Üzümü
  •  Karabiber
  •  Yenibahar
  •  Tuz ve Şeker

 

Hazırlanışı:

Lahana iyice yıkanıp tencerede kayanayan suya yaprakları eklenir, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kevgirle sudan çıkar. Zeytinyağı ve fıstıklar tencereye konur, kısık ateşte biraz kavrulur, fıstıkların üzerine yemeklik olarak doğranan soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Bunların üzerine pirinç eklenir birkaç kez daha çevirerek tümü kavrulur. Kalan tuz, şeker ve suyu sıcak olarak tencereye katılır ve karıştırılır, üzerinde kuş üzümü serpilir. Önce orta , sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar, 10-15 dakika pişirilir. Maydanoz ince ince doğranır, baharat ile birlikte pişmiş pilava eklenir, 10 dakika dinlendirilir. Lahana yaprakları büyüklüğüne göre iki- üç parçaya bölünür. Yaprakların üzerine hazırlanan içten konup sarılır. Yayvan bir tencerenin dibine, soğan, limon, maydanoz, domates ve dereotu saplarıyla döşenir, dolmalar dizilir, en üste dolmaların bozulmaması için ısıya dayanıklı düz bir tabak kapatılır. Ilık su dolmaların kenarından tencereye eklenir, kısık ateşte pişirilir.

 

<< tarifler sayfasına dönün

 

ICON Algı Yönetimi ve Bilişim Sistemleri