Zeytinyağlı Yaprak Sarması


Zeytinyağlı Yaprak Sarması

 

Malzemeler:

  •  Asma Yaprağı
  •  Zeytinyağı
  •  Pirinç
  •  Kuru Soğan
  •  Maydanoz
  •  Domates
  •  Dereotu
  •  Limon
  •  Özel Çam Fıstığı
  •  Kuş Üzümü
  •  Karabiber
  •  Yenibahar
  •  Tuz

 

Hazırlanışı:

Asma yapraklarımızı akşamdan tuzunu almak için limonlu suyla ıslanır. Zeytinyağı ve fıstıklar tencereye konur, kısık ateşte biraz kavrulur, fıstıkların üzerine yemeklik olarak doğranan soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur, kalan tuz, şeker ve suyu sıcak olarak tencereye katılır ve karıştırılır, üzerinde kuş üzümü serpilir.Önce orta , sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar, 10-15 dakika pişirilir. Maydanoz ince ince doğranır, baharat ile birlikte pişmiş pilava eklenir, 10 dakika dinlendirilir. Yapraklara hazırlanan içten konup sarılır. Yayvan bir tencerenin dibine, soğan, limon, maydanoz, domates ve dereotu saplarıyla döşenir, dolmalar dizilir, en üste dolmaların bozulmaması için ısıya dayanıklı düz bir tabak kapatılır. Ilık su dolmaların kenarından tencereye eklenir, kısık ateşte pişirilir.

 

<< tarifler sayfasına dönün

 

ICON Algı Yönetimi ve Bilişim Sistemleri